Euskadi i Catalunya promocionen la seva gastronomia en un ‘showroom’ conjunt a Barcelona

 

  • Els xefs Pedro Subijana i Nandu Jubany, protagonistes d’un showroom amb productes ‘gourmet’ de més de 35 empreses catalanes i basques
  • L’acte de promoció gastronòmica ha estat presidit per la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern Basc, Arantza Tapia, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí
  • Del 26 de juny al 7 de juliol, els productes de qualitat bascos també estaran presents al Caprabo del centre comercial Illa Diagonal.

Subijana-Jubany 1

 

El Govern Basc i el Català han unit esforços aquest dijous per promocionar productes gourmet de més de 35 empreses d’alimentació i begudes d’Euskadi i Catalunya. En un showroom conjunt a la Casa Llotja de Mar (Barcelona), i sota el títol Fusió Aliments i Begudes Euskadi-Catalunya, 24 empreses basques han servit desgustacions de txakolí, vins, sidra, conserves, formatge, carns, etc. En l’apartat de begudes, han participat cellers com Solagüen, Gómez de Segura i Pagos de Leza, productors de txakolí com Iturrialde, Arzabro o Akarregui Txiki i de sidra, com Sagarkide. També han servit els seus millors productes marques com Zubeltzu, Barrenetxe, Agiña, Ortíz i Ibarlur (conserves), Lumagorri i Harakai (carns) i Artzai Gazta (formatge D.O. Idiazabal). Moltes de les marques participants han estat reconegudes amb distintius de qualitat certificada tals com Eusko-Label, Denominacions d’Origen (Vi Rioja Alabesa, Txakolí, Formatge), i producció ecològica, entre altres. Aquests productes han estat certificats pel seu origen i qualitat superior.

Per part catalana, 12 marques han servit degustacions dels seus productes, com olis, vins, caves, mongetes, olives, bolets o carquinyolis. Han participat empreses com Molí d’Oli Gasull, Dama d’Elaia, Urdet, Blai Peris, Bonans, Olis Solé, Cooperativa St Isidre o Bodega El Grial. El públic assistent, majoritàriament professionals del sector de la restauració, ha pogut degustar els productes i conèixer els seus processos d’elaboració.

Durant el showroom, el xef català Nandu Jubany (una estrella Michelin) i el basc Pedro Subijana (tres estrelles Michelin), han protagonitzat un showcooking amb productes catalans i bascos respectivament. Jubany ha cuinat un steak tartar, ous a baixa temperatura i escuma de crema catalana i Subijana unes anxoves a la sal i calamarsons confitats i napats en salsa.

 

Agermanament gastronòmic 

L’acte, promogut pel Govern Basc com a agermanament de la gastronomia basca i la catalana, ha comptat amb la presència de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern Basc, Arantza Tàpia, i del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí.

Fusió Aliments i Begudes Euskadi-Catalunya és una iniciativa del Govern Basc, amb el suport de HAZI (Fundació per al desenvolupament rural, litoral i alimentari), i la Generalitat de Catalunya a través de PRODECA (Promotora d’Exportacions Catalanes), adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural de la Generalitat.

Paral·lelament al showroom celebrat aquest dijous, els productes bascos de qualitat també tindran una presència destacada en el supermercat Caprabo del centre comercial Illa Diagonal de Barcelona des del 26 de juny al 7 de juliol. Durant aquests dies, s’hi podran  trobar més de 100 referències de productes de qualitat d’Euskadi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s