Restaurante recomendado para San Valentín

Mercer Hotel Barcelona estrena nova etapa amb una aposta gastronòmica marcada per l’elegància i el classicisme francès als fogons i a la sala del seu restaurant. Xavier Lahuerta, nou xef de l’hotel, ha creat una proposta personal que defineix com a cuina catalana arrelada en el classicisme i amb clara influència francesa, heretada del anys d’experiència al costat de cuiners com el desaparegut Jean Luc Figueras. Lahuerta combina coccions, salses i tècniques clàssiques amb elaboracions més modernes, però primant sempre el producte i el seu sabor. Un producte d’altíssima qualitat i de proximitat, exceptuant els formatges francesos en originals combinacions que protagonitzen la carta de postres.

El seu objectiu, assegura, és imprimir personalitat pròpia en cadascun dels seus plats, tot i admetre que a la seva cuina pesen els llegats dels seus grans mestres: Xavier Pellicer, Santi Santamaria, Carles Gaig, Carles Abellan i el desaparegut Jean Luc Figueras, a qui relleva a Mercer Hotel Barcelona. Lahuerta fa equip amb Mika Lasne, que porta l’elegància francesa a la sala.

Tastar la nova proposta de Mercer és viure una experiència única entre murs d’època romana, frescos medievals, arcs de mitja punta del segle XIV i sostres de fusta del XVIII. I és que Mercer Hotel Barcelona, escollit recentment segon millor hotel de luxe de tot l’Estat, ocupa un espai catalogat com a patrimoni històric de la ciutat, on destaca un menjador privat ubicat dins una torre de defensa de la muralla de l’antiga Barcino.

CapturaSant Valentí en un hotel de luxe

El restaurant de Mercer Hotel Barcelona és una opció de luxe per celebrar el dia de Sant Valentí, el proper 14 de febrer, compartint una experiència gastronòmica en un espai històric i ple de romanticisme.  Xavier Lahuerta ha preparat un menú especial per a l’ocasió amb aperitius, xips de remolatxa, milfulls i trufa negra; turbot amb espàrrecs i salsa de vi blanc; rellom de bou amb salsa Choron i pomme paillasson. I de postres, xocolata amb cireres acompanyat del còctel Mercer. (Menú: 65€)

De forma habitual, el restaurant ofereix un menú degustació i un de temporada, amb plats com la crema de carxofes amb parmesà i tòfona negra; la petxina de pelegrí satejada amb puré de patata i oli de sobrassada, l’orada amb tripa de bacallà i salsa demi-glacé o els lletons rostits amb api i ceba tendra glacejada. De postres, formatge Fourme d’Ambert gratinat amb pa d’orellana. Aquesta temporada, Mercer Hotel Barcelona també ha estrenat un nou menú excecutiu de migdia amb aperitiu, primer, segon i postre. Inclou aigua, copa de vi i cafè per 32€.

El producte com a protagonista

La nova carta del restaurant gastronòmic de Mercer Hotel Barcelona l’encapçalen, en majúscula, els productes, autèntics protagonistes de la proposta de Lahuerta: bou de  mar, ostres, verat, botifarra del perol, foie, llenguado, turbot, esperdenyes, bou, cabrit, etc. Sota el títol del producte, una breu explicació de l’elaboració, tradicional i afrancesada, amb alguna incursió avantguardista. Xavier Lahuerta treballa amb relació directa i personal amb els millors proveïdors, tots ells petits productors, pescadors i ramaders amb producte d’altíssima qualitat. A més, Mercer Hotel Barcelona es proveeix del seu propi hort, situat a Alella, i on conreen de forma ecològica les verdures que es cuinen en el restaurant.

A la carta, com a entrants, trobem propostes com el caneló de botifarra del perol, rossinyol, tòfona negra i oli aromatitzat a l’all; les ostres en ravioli de manetes de porc i polenta de panses o el foie mi-cuit amb armagnac, tòfona negra i cacau Tanzanie 75%. Els amants del peix hi trobaran llobarro amb tripa de bacallà, carbassó i salsa de mar i muntanya; turbot bullit en aigua de mar a baixa temperatura i puré de patata amb oli d’oliva verge o espardenyes amb arròs fumat d’illa de riu, brou de peix de roca i carxofes d’El Prat, entre altres propostes.

Pel que fa a les carns, la carta inclou plats com l’espatlla de cabrit confitada amb salsa de llima i canyella i mongeta de Santa Pau o el tartar de bou amb mascarpone de mostassa, espècies i caviar iranià. Per últim, les postres, on trobem creacions com el sablé de cacau, oli d’oliva, sal maldon i gelat de tòfona; el formatge Saint Nectaire gratinat, amb patata buffet i brots germinats; o el cheese cake  en textures amb gelat d’alvocat i tempura de sàlvia al nitrogen.

Xavier Lahuerta

Xavier Lahuerta (Barcelona, 1975) ha tingut com a “mestres i amics”, grans noms de la cuina catalana. Entre els que més l’han influït, assenyala Santi Santamaria, Xavier Pellicer, Carles Gaig, Carles Abellan i Jean Luc Figueras, de qui assegura que va aprendre “espontaneïtat, creativitat i una forma d’afrontar la vida“.

En els seus inicis, Lahuerta també es va formar a les cuines de El Bulli, Can Gaig, o L’Aram i a Ca l’Isidre. L’any 2005 va assumir el seu primer gran projecte personal com a responsable gastronòmic i cap de cuina de l’hotel Rocamador, a Extremadura. Més tard, es va incorporar com a número 2 de l’equip de Jean Luc Figueras al Blanc fins que l’any 2012 s’integra a Projecte 24, el grup liderat pel xef Carles Abellan. El 2013, completa la seva experiència en el món del catering gestionant els  projectes de Grup Azafran.

Xavier Lahuerta dirigeix els fogons del restaurant Mercer i el bistró Le Bouchon, del mateix hotel, orgullós de l’emprenta deixada pels seus mestres però defensant una proposta amb personalitat pròpia.

Un equip franco-català

La nova aposta de Mercer Hotel Barcelona no només mira als fogons. Xavier Lahuerta fa equip amb Mika Lasne, director de sala, amb qui comparteix la filosofia del que és un servei excel·lent. Nascut a França, Lasne defineix la seva funció com a “estar sense estar”, ser present quan el client ho requereix però desaparèixer quan no cal. Defensa un servei excel·lent com a complement imprescindible per a una bona cuina en un hotel del nivell de Mercer Hotel Barcelona. Mika Lasne ha treballat a Mandarian Oriental, Barcelona; l’Hotel Omm; el restaurant Jean Luc Figueras; el Fortí de la Reina i el Guy Savoy de París, entre altres. A més, ha estat consultor d’establiments com l’Hotel Unic de Praga, el restaurant Caelis o el Cafè Emma.

Lasne i Lahuerta, que ja havien treballat junts al restaurant Blanc quan el liderava Jean Luc Figueras, arriben a Mercer en un moment de consolidació i maduresa professional i personal. Propers a la frontera dels 40, amb una extensa formació i una llarga experiència al darrera, se situen ara al capdavant del projecte gastronòmic del Mercer amb seguretat i l’ambició d’excel·lir amb els plats i amb el servei per convèncer als clients més exigents.

Sobre Mercer Hotel Barcelona

Mercer Hotel Barcelona 5**GL (C/ dels Lledó 7) acaba de ser escollit segon millor hotel de luxe de tot l’Estat per TripAdvisor. A més, la llista Traveller’s Choice, elaborada a partir de les opinions dels milions d’usuaris de la prestigiosa web, el considera el tercer millor hotel en servei i el quart en la categoria d’hotels petits.

Mercer Hotel Barcelona, de només 28 habitacions, va obrir portes al noviembre de 2012. Se situa en un edifici catalogat com a monument històric protegit, en el cor del Barri Gòtic de Barcelona,  que amaga autèntiques joies històriques: restes de la muralla de Barcino, una de les torres de defensa, frescos medievals, etc. Rehabilitat per l’arquitecte Rafael Moneo, el Mercer Hotel Barcelona sap combinar història amb modernitat de forma elegant i avantguardista. Tots els detalls són espectaculars, des dels seus sostres de fusta del segle XVIII fins als seus arcs de mitja punta del segle XIV, sense oblidar la seva decoració i interiorisme, a càrrec de l’Equip de Mercer Hotels. La seva aposta de qualitat també es reflecteix en l’àmbit gastronòmic, i ho enalteix amb el Mercer Restaurant dirigit per Xavier Lahuerta; l’espai de tapes i platets Le Bouchon i la seva cocteleria, una excel·lent opció per prendre una copa en les nits barcelonines.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s