El Festival Cruïlla Barcelona suma al seu cartell musical el millor ‘street food’

El festival de música (11-13 de juliol) també estrena un nou espai de cocteleria i presenta #WeAreBarna, la guia  d’usos i costums  dels barcelonins. Damm oferirà la seva cervesa insígnia i concerts en directe a l’espai Estrella Damm Lounge per tercer any consecutiu

Render-Cruïlla-gen El Festival Cruïlla s’apunta aquest any a l’street food de qualitat per complementar el seu cartell musical amb una nova oferta gastronòmica. Gastrobars emblemàtics com La Burgueseria de Sant Cugat o Cata 1.81, propostes més recents com el Mössdpa i restaurants de renom com el Suquet de l’Almirall, oferiran algunes de les seves millors tapes, platets i entrepans creatius al públic del Cruïlla: hamburgueses amb carn de primera, hot dogs creatius, paella, tacos, makis, croquetes, etc. Una oferta eclèctica, de qualitat i amb productes de proximitat, al nivell d’un dels millors festivals de música de l’estiu.

En la presentació de la programació gastronòmica del festival, el seu director Jordi Herreruela, ha considerat un luxe poder oferir aquesta proposta al públic del festival i ha assegurat que “amb el temps, volem que la gent també vingui al Cruïlla pel menjar”. Per la seva part, Roser Torras, directora de Grup Gsr, empresa encarregada del disseny i la producció del nou espai, ha explicat que “el repte i l’objectiu ha estat seleccionar street food d’alta qualitat” i demostrar que en un festival també es pot trobar bona gastronomia.

Cruïlla Barcelona arriba a la seva setena edició consolidat com un festival eclèctic i pensat per a un públic heterogeni. A l’edició d’aquest any, participaran grups com Macklemore & Ryan Lewis, Damon Albarn, Jack Johnson, Band of Horses i Vetusta Morla, entre molts altres.

Durant el Festival, l’experiència gastronòmica i cultural es completarà amb l’Estrella Damm Lounge, un espai on, a més de gaudir de la cervesa insígnia de Damm, es viuran petits concerts en directe. Aquesta acció d’Estrella Damm, que ja va ser tot un èxit durant les edicions de 2012 i 2013, consolida el vincle entre Estrella Damm i la música, que continua creixent any rere any a través de patrocinis i mecenatges culturals com el del festival Cruïlla Barcelona.

La carta del Cruïlla

El nou espai gastronòmic del Festival  Cruïlla, al Parc del Fòrum, oferirà un variat de tapes i platets amb un denominador comú: la qualitat. Aquesta és l’obsessió de tots els establiments que oferiran algunes de les seves creacions, la majoria adscrites al concepte street food.

-La Burgueseria de Sant Cugat

(Plaça Lluís Millet 10-11. Sant Cugat del Vallès)

Moderna braseria que ofereix carns de primeríssima qualitat (bou Wagyu, carn ecològica de Girona, vedella gallega, bou de Nebraska, etc) amb combinacions imaginatives i entrants creatius. Al Festival Cruïlla oferirà les seves anelles de ceba i dues hamburgueses gourmet: la Burguesa (vedella, enciam francès, ceba, formatge Cheddar, tomàquet i maionesa) i la  Bobó (vedella, ruca, compota de ceba, bacó i formatge Cambozola).

 

-Suquet de l’Almirall

(Passeig de Joan de Borbó, 65. Barcelona)

Emblemàtic restaurant situat en unes antigues drassanes de la Barceloneta que elabora receptes marineres amb ingredients comprats diàriament a la llotja i verdures, ous i làctics ecològics.  Al Cruïlla, oferirà paella catalana, una de les seves especialitats, i entrepans de truita de patates.

-Mössdpa

(C/ Marià Cubí, 4. Barcelona) 

Mössdpa es defineix com una companyia d’entrepans que vol trencar amb el concepte de l’entrepà com a menjar ràpid i poc saludable per convertir-lo en una opció sana i artesana.  Per això utilitza els millors ingredients, combinats amb creativitat, pa artesà cruixent, a mig camí entre la focaccia i el pa de coca. Després de 3 anys servint els seus mössdpà a diferents actes culturals ja té local propi des de 2013. Al Festival Cruïlla, oferirà  entrepans creatius i coques de recapte.

 

-BARTS by Cata 1.81

(Av. Paral·lel 62. Barcelona)

Des de 2001, el Cata 1.81 ofereix tapes creatives i platets en ple Eixample amb una excel·lent bodega amb més de 400 referències i des de 2013 serveix part de la seva carta al Club Barts del Paral·lel. Al Festival Cruïlla, servirà el Hot dog vegetarià (salsitxa de tofu, cogombre i ceba), el Hot Dog New York (salsitxa de Frankfurt Schara, ceba cruixent, cogombre, mostassa i kétchup) i el Hot Dog Caribe Mix (salsitxa de Frankfurt Schara, patata cruixent i salsa de pinya).

 

-La cocina palpita

Sota el lema “compra local, cuina global”, La cocina palpita ofereix càterings per a events i kioscos per a festivals i fires sempre am  productes orgànics i locals. Cuina fresca, saludable i de temporada. Per al Cruïlla, La cocina palpita prepararà tacos mexicans de pollastre i nachos amb guacamole.

-Grup GSR 

L’empresa de produccions gastronòmiques Grup GSR oferirà el seu caneló express, un nou concepte que fusiona l’street food i un dels plats més tradicionals de la cuina catalana.  També elaborarà crestes vegetals, croquetes, niguiris i makis amb tonyina Balfegó.

We are Barcelona 

A l’edició d’enguany, Cruïlla Barcelona presenta #WeAreBarna, el projecte amb el que el Festival reafirma la seva essència barcelonina tant amb la creació de la guia d’usos i costums propis dels barcelonins com amb una convocatòria de happenings que es vol estendre al llarg de l’any.

La guia, que ja està disponible a la web www.cruillabarcelona.com, detalla aquelles coses que només un autèntic barceloní coneix. I és que, per conèixer una ciutat de veritat, es diu que hi has de viure. Si no, et quedes amb la seva part més superficial, arribes a veure la façana però mai entres a la cuina. Desconeixes les expressions típiques, els costums més autòctons i els personatges més pintorescs de cadascun dels seus barris.

Barcelona és famosa per la seva part cosmopolita, el clima, la seva arquitectura, les entitats esportives, el mar i uns Jocs Olímpics, entre altres coses. Però darrera d’aquest aparador internacional hi trobem la gent de Barna. Els que hi surten, treballen, la gaudeixen i la pateixen cada dia. Els qui tenen els seus tics, les seves manies i el seu propi argot. Cruïlla vol fer un homenatge a la gent de Barcelona. WEAREBARNA és la guia de les coses que només sabem nosaltres.

Així, a Barcelona no hi ha nord o sud, sinó mar i muntanya; en cotxe tothom sap que s’ha d’anar per Aragó perquè els semàfors van seguits; el 90% de les converses s’acaben amb un “Vale, merci”; som de Barna pels catalans però de Barcelona per a la resta del món; odiem els coloms però tots de petits els hem donat de menjar a Plaça Catalunya; alguna nit hem acabat en un bingo; ens hem trobat al Zurich; hem pres orxata al tio Che de PobleNou i tots trobem a faltar el Pokin’s…

Aquestes coses i moltes més són les que defineixen a un barceloní i aquesta és la guia #WeAreBarna. La seva presentació tindrà lloc aquest diumenge 6 de juliol a las 19h al Cafè del Sol (Plaça del Sol,16), en el primer dels happenning que oferirà durant l’any #WeAreBarna.  A més, s’oferirà canya + tapa + sorpresa a tots els qui s’acostin, i per només 2,40€.

Però, a més de la guia, #WeAreBarna  també presenta altres activitats.  La primera, una que ja es va realizar l’any passat amb èxit rotund: per reforçar la identitat barcelonina del Cruïlla s’han pintat persianes d’alguns dels locals més carismàtics de la ciutat amb el cartell del festival. El primer, l’Alfa, en una acció que podeu veure en aquest vídeo: http://www.dailymotion.com/video/x20osal_we-are-barna-wearebarna_music

A més, aquest any diverses botigues s’uneixen al projecte vinilant amb motius del Cruïlla als seus aparadors. Establiments com Lady Loquita, Hackney,  EL Piano, SoleRebels, Surco o La Philo, entre d’altres, formaran part d’aquesta iniciativa

Nou espai Coke&Roll 

Per a aquesta edició, el Cruïlla Barcelona inaugura un nou espai anomenat Coke&Roll, patrocinat per Coca-Cola IberianPartners i Ron Ritual. En aquesta zona, dissenyada per gaudir de moments de tranquil·litat dins el festival, es podrà degustar una carta de combinats especials, entre els quals hi haurà el combinat Cruïlla Barcelona formulat especialment per al festival. Aquest espai estarà obert a tot el públic, però amb un aforament limitat.

Cruïlla és un combinat de Coca-Cola amb rom on una fusió d’aromes de canyella i espècies es creuen amb un refrescant toc de llima fresca. La nova tendència en el món de les begudes és el combinat evolucionat, un combinat preparat amb els millors ingredients, els de sempre, però d’una nova manera que respecta millor el seu caràcter i amb un lleuger perfum que li dóna una nova dimensió.

També s’ha creat una versió del combinat Cruïlla sense alcohol, amb una elaboració igual de cuidada però amb un 0% d’alcohol. A la Coca-Cola s’hi afegeixen també aromes de canyella i espècies, juntament amb un toc de llima i l’exclusiva llima Keffir.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s