Chefs solidarios que activan nuestra economía

 

Gairebé el 70% de les empreses que van participar en l’anterior edició van contractar productes o serveis a entitats socials durant els dos mesos següents a l’esdeveniment  

 Barcelona acollirà el proper dia 11 de desembre una nova edició de Business With Social Value (BWSV), una cita de networking per promoure la contractació de serveis empresarials amb valor social. L’objectiu d’aquesta trobada, que per tercer any consecutiu tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya, és promoure el negoci amb valor social.

En l’edició d’enguany, participen més de 60 entitats del Programa Incorpora de “la Caixa”, DINCAT i centres especials de treball de la Fundación ONCE que, en conjunt, donen feina a més de 10.000 persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social. A més, es preveu que hi assisteixin representants d’unes 250 empreses mercantils, de manera que, en total, el BWSV comptarà amb la participació de més de 300 entitats.

D’aquesta manera, es pretén contribuir a posar en valor les empreses socials -aquelles no lucratives que tenen més d‘un 70% de persones amb discapacitat en plantilla- com un sector econòmic competiu. Per aquest motiu, un any més, l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa-, dona suport a BWSV per acostar a les empreses de la ciutat els productes i serveis de les entitats socials.

Alguns dels 160 productes i serveis que s’oferiran en el marc de l’aquesta trobada estan vinculats als àmbits d’alimentació, artesania, call center, càtering, neteja, manteniment, entrega de mercaderies, recollida i gestió de residus, jardineria, arts gràfiques o bugaderia, entre d’altres.

Oportunitats reals de contractació 

Durant la jornada, s’organitzaran diverses activitats de networking per posar en contacte venedors -les entitats socials- amb compradors -les empreses mercantils- amb l’objectiu de facilitar les oportunitats de negoci amb valor social. De fet, el 70% de les empreses que van participar l’any passat a BWSV van contractar en un termini de dos mesos serveis o productes a entitats socials.

L’anterior edició va reunir un total de 544 persones entre compradors, venedors, voluntaris i ponents.

A més, el programa de l’actual edició també contempla una conferència a càrrec de Daniel Levine, expert reconegut internacionalment en comercialització i tendències socials que motiven a actuar. Dirigeix una consultoria de màrqueting de consum amb seu a la ciutat de Nova York i ha estat nomenat “Ultimate Gurú of Cool” per la CNN.

Xefs solidaris 

Restaurante EGGS_WEB_044Com a novetat, aquest any el món de la gastronomia catalana també se suma a Business With Social Value. Una vintena de xefs de renom oferiran als assistents un gran dinar multitudinari. En total, sumen 13 estrelles Michelin, en una nova demostració de la implicació de la cuina catalana en els problemes de la societat.

Sota el nom “Xefs solidaris”, hi participaran Fermí Puig, Paco Pérez (Miramar), Pere Moreno (Hotel DO: Plaça Reial), Josep Maria Freixa (Freixa Tradició), Xavier Franco (Saüc), Raül Balam (Moments), Carles Tejedor (El Nacional), Albert Adrià (Tickets), Carles Gaig, Carles Abellán (Suculent), Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), Pablo Tomás (Cafè del Gallery), Juan Carlos Iglesias (Rías de Galicia), Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Xavier Lahuerta (Mercer Hoteles), Pere Monje (Via Veneto), Quim Marqués (El Suquet de l’Almirall), Ismael Alonso (BistrEau), Jordi Vilá (Alkimia), Isidre Soler (Tram Tram), Mey Hofmann i Oriol Balaguer.

Entre tots els cuiners, de manera totalment altruista, es reparteixen la preparació de nou plats diferents del receptari tradicional català, com són la sopa de galets, canelons, botifarra amb samfaina, sèpia amb mandonguilles i alguns dolços. En total, es prepararan prop de 1.600 racions.

El dinar “Xefs solidaris” ha estat coordinat per Grup Gsr, empresa de producció i comunicació gastronòmica dirigida per Roser Torras des de fa més de 20 anys, que també de forma solidària col·labora amb Business With Social Value.

 

Deja un comentario